Vrijwilligers

Oud-Beijerland wil een gemeente zijn waarin mensen zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en voor het maatschappelijk reilen en zeilen. Oud-Beijerland mag zich zeer gelukkig prijzen met een groot aantal actieve vrijwilligers. Zij zijn actief in de sport, in de zorg, het onderwijs en de welzijnssector. De vrijwilligers verrichten zeer nuttig en onmisbaar werk.

Vrijwilligerscentrale

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in Oud-Beijerland, dan kunt u terecht op de website van Welzijn Hoeksche Waard. Vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft.

Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Zuidvleugel is een vrijwilligersorganisatie die vluchtelingen en asielzoekers begeleidt in Zuid-Holland Zuid, Den Haag en Westland. Vanwege de hoge instroom van vluchtelingen is VluchtelingenWerk Zuidvleugel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Verder zijn er regelmatig stageplaatsen op de diverse locaties en een enkele keer een vacature voor een betaalde medewerker. Op de website van Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland (locatie Hoeksche Waard) vindt u hierover meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Vrijwilligersspeld

Sinds 2002 wordt er in Oud-Beijerland jaarlijks, op de dag van de vrijwilliger in december, de Vrijwilligersspeld uitgereikt, met als doel:

  • erkenning, promotie en ondersteuning van het vrijwilligerswerk;
  • het geven van een positieve stimulans aan het vrijwilligerswerk;
  • het tot uitdrukking laten komen van waardering voor de vrijwilligers.

De gemeente Oud-Beijerland wil aan de waardering die zij heeft voor de inzet van vrijwilligers uitdrukking geven door de uitreiking van deze speld, als gemeentelijke  onderscheiding. Met ingang van 2008 reiken wij naast de speld ook een standaard uit aan een vrijwilligers project.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers zijn niet altijd (voldoende) verzekerd. Daarom heeft de gemeente Oud-Beijerland de VNG Vrijwilligerspolis afgesloten. Meer informatie vindt u op de pagina vrijwilligersverzekering.

Wat te doen bij schade

Onderaan deze pagina kunt u de informatiefolder en het digitaal schade aangifteformulier downloaden. Als er sprake is van schade, kunt u het schadeformulier invullen en per mail verzenden naar vrijwilligerspolis@oud-beijerland.nl.
U kunt het ingevulde formulier ook per post opsturen naar: Gemeente Oud-Beijerland, Afdeling Facilitaire Zaken, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Wonen, Leven en Welzijn | Welzijn | Vrijwilligers
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden