Onderwijs

Kinderen kunnen vanaf hun vierde jaar naar de basisschool, vijfjarigen zijn leerplichtig en moeten de basisschool bezoeken. Welke basisscholen in de gemeente Oud-Beijerland gevestigd zijn kunt u zien in het document 'contactgegevens scholen Oud-Beijerland'

Voortgezet onderwijs

Naast basisscholen biedt Oud-Beijerland leerlingen genoeg kansen op het gebied van voortgezet onderwijs. Er zijn drie scholengemeenschappen die diverse soorten onderwijs aanbieden.

  • De CSG Willem van Oranje is een school met drie afdelingen: de mavo (ofwel vmbo-theoretische leerweg), de havo en het vwo. Tweetalig onderwijs wordt gegeven binnen het havo en het vwo (atheneum en gymnasium). Elk van die afdelingen is een soort zelfstandige school binnen de scholengemeenschap.
  • Het Hoeksch Lyceum heeft verschillende afdelingen. De mavo (vmbo-theoretische leerweg), Mavo + (verzwaarde variant van de Mavo-opleiding), Havo, Atheneum en Gymnasium.
  • Het Actief College is een scholengemeenschap. Er worden verschillende soorten onderwijs aangeboden op basis van basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen en gemengde leerweg met leerweg ondersteunend onderwijs (LWOO) en leerwerktrajecten (LWT) in economie, techniek breed en zorg & welzijn.
     

Te downloaden:

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Wonen, Leven en Welzijn | Onderwijs | Onderwijs
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden