Jongeren

Jongerenwerk

Het jongerenwerk van Stichting Welzijn Hoeksche Waard is belangrijk voor Oud-Beijerland. Zij spelen een rol in de ontwikkeling van beleid voor jongeren, zijn bekend met de jongeren en weten wat er speelt bij de jongeren. Het jongerenwerk is daardoor gesprekspartner van de lokale politiek, politie en andere partijen die zich met jeugd en jongeren bezig houden.

Het jongerenwerk legt contact met nieuwe groepen jongeren en ontwikkelt activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 en 18 jaar (middelbare schoolleeftijd), om samen met de jongeren te werken aan een samenleving waarin alle jongeren in staat worden gesteld zichzelf te ontwikkelen. Zo krijgen jongeren de kans om in een prettige omgeving op te groeien en zicht te ontwikkelen. Zo kunnen zij vorm geven aan de samenleving van de toekomst.

Bij Frits

Bij Frits is dé ontmoetingsplek voor jongeren van 12 t/m 18 jaar in Oud-Beijerland. Jongeren komen hier niet alleen om te chillen, maar kunnen er ook terecht met vragen en voor advies. Er is bovendien van alles te doen: je kunt poolen, darten, tafelvoetballen en op een groot scherm gamen. Daarnaast worden er -ook op andere locaties- verschillende activiteiten georganiseerd zoals toernooitjes, Las Stekkas, filmavonden en meidenavonden. Ook worden er regelmatig workshops aangeboden op gebied van muziek en dans. Daarnaast hebben we de beschikking over een DJ boot maar ook voor bands en muzikanten is er ruimte in het jongerencentrum. Het ontdekken en ontwikkelen van interesses en talenten, staat hierbij voorop!

In het jongerencentrum is ook een Jongeren Informatie Punt (JIP) ingericht waar je informatie kunt vinden op het gebied van bijvoorbeeld alcohol, drugs en seksualiteit. Tijdens de inloop uren is er altijd minimaal 1 jongerenwerker aanwezig bij wie je terecht kunt met vragen en/of ideeën.

Jongerenwerkers gaan de straat op

Het kan dus zijn dat je het jongerenwerk tegen komt op straat, op een hangplek, in het centrum, bij scholen enzovoort. De jongerenwerkers willen de jongeren graag leren kennen. Tijdens deze ontmoetingen kunnen jongeren bij de werkers ook terecht voor ideeën, opmerkingen enzovoorts. Ook kunnen jongerenwerkers langskomen omdat er klachten zijn of omdat er overlast wordt ondervonden. De jongerenwerkers vragen dan aan de jongeren hun kant van het verhaal en zoeken samen met de omwonenden en de jongeren naar een eventuele oplossing.

Contact

De jongerenwerkers zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-7308960 en per e-mail: info@jong-beijerland.nl. Ook op de website van Jong-Beijerland is van alles te vinden over jongeren in Oud-Beijerland en de jongerenwerkers.  

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Wonen, Leven en Welzijn | Welzijn | Jongeren
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden