De Staart

Natuurgebied De Staart is een project van gemeente Oud-Beijerland en het Hoekschewaards Landschap, dat is opgezet ter compensatie van industriegebied de Bosschen.

Schotse Hooglanders

Bij De Staart staat spontane ontwikkeling centraal en om de natuur een extra impuls te geven is er een kleine kudde Schotse Hooglanders uitgezet. De runderen zorgen ervoor dat bomen en struiken lokaal kunnen opgroeien tussen het bloemrijke gras, op andere plekken worden ze juist weer opgegeten. Hierdoor ontstaat een gevarieerd landschap met daarin honderden planten die van nature thuishoren in de hoger gelegen delen van de delta. Er is ruimte voor tal van insecten, vogels en zoogdieren.

Ligging De Staart

De Staart ligt naast het bezoekerscentrum Klein Profijt. Een bezoek aan de Staart kan daarom gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan dit historische gebouw dat vroeger dienst deed als zalmvisserij. Meer informatie kunt u vinden op de website van NBC Klein Profijt.

De Staart ligt aan de Oude Maas, direct ten noordoosten van Oud-Beijerland pal tegen het industriegebied de Bosschen en de woonwijk Oosterse Gorzen aan. Het gebied ligt buitendijks, maar heeft door de opspuitingen hetzelfde niveau gekregen als de dijk.

Bereikbaarheid

Met de auto vanaf de A29:

Op de A29 de afslag Oud-Beijerland nemen.
Bij de verkeerslichten op het viaduct linksaf richting Oud-Beijerland.
Bij de tweede rotonde afslag industrieterrein de Bosschen.
3e straat rechtsaf (voorbij Mercedes dealer).
Boven aan de dijk is een (kleine) parkeerplaats, hier tegenover ligt het natuurgebied.

Met openbaar vervoer:

Arriva bus (lijn 160, 171, 172) richting Oud-Beijerland, halte Jan van der Heijdenstraat (Ind. terrein "de Bosschen") of halte Poortwijk. Voor meer informatie: www.9292ov.nl  of telefoon (0900) 9292.

Vanaf halte Jan van der Heijdenstraat: Bij Mercedes dealer rechtsaf de Anthonie van Leeuwenhoekstraat in, deze uitlopen tot het eind. Bovenop de dijk ziet u het natuurterrein de Staart liggen.

Vanaf halte Poortwijk: dijk oversteken, ind.terrein inlopen (Willem Beukelszstraat), aan het eind linksaf (Jan van der Heijdenstraat), bij Mercedes dealer rechtsaf de Anthonie van Leeuwenhoekstraat in, deze uitlopen tot het eind. Bovenop de dijk ziet u het natuurterrein de Staart liggen.

Het hele jaar toegankelijk

De Staart is het hele jaar vrij toegankelijk. Honden zijn toegestaan, maar moeten wel worden aangelijnd.

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden