Gehandicapten

Gehandicaptenparkeerkaart

Bent u door een lichamelijke beperking van langdurige aard (langer dan 6 maanden) niet in staat om met de gebruikelijke hulpmiddelen een afstand van meer dan 100 meter te overbruggen? Dan kunt u bij de gemeente een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Met deze kaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

Gehandicaptenparkeerplaats

U kunt, als bestuurder van een voertuig, een aanvraag tot aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats indienen. Deze parkeerplaats kan onder bepaalde voorwaarden worden aangelegd. Zo dient er in uw straat sprake te zijn van een hoge parkeerdruk en u heeft niet de beschikking over parkeergelegenheid op eigen erf. De parkeerplaats kunt u pas aanvragen als u als bestuurder van een voertuig in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.

Meer informatie

Heeft u vragen over de gehandicaptenkaart, een gehandicaptenparkeerplaats of over de Wmo, dan kunt u terecht bij het Zorgloket in het gemeentehuis, telefoon 14 0186, of via e-mail: zorgloket@oud-beijerland.nl

Meerkosten

Leven met een handicap of chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee. Meerkosten voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Meerkosten omdat het dagelijks leven voor u duurder is dan voor anderen. Er zijn verschillende regelingen om die meerkosten te compenseren. Die compensatie is nooit volledig. Maar de regelingen helpen wel. Maak er gebruik van! Kijk voor meer informatie op de website van Meerkosten

MEE Zuid-Hollandse Eilanden

MEE Zuid-Hollandse Eilanden is er voor alle mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand, chronische aandoening, leer- en opvoedingsmoeilijkheden en psychiatrische problematiek. Maar ook voor hun partner, ouders en/of verzorgers, familie, kennissen en medewerkers van andere organisaties. De medewerkers van MEE geven informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning. Dit kan gaan over alle terreinen van het dagelijks leven, zoals arbeid, vakantie, financiĆ«le regelingen, sport en onderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van MEE Zuid-Hollandse Eilanden.  

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Wonen, Leven en Welzijn | Welzijn | Gehandicapten
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden