Pagina opties

Groter
A A

Scholen

Kinderen kunnen vanaf hun vierde jaar naar de basisschool, vijfjarigen zijn leerplichtig en moeten de basisschool bezoeken. Welke basisscholen in de gemeente Oud-Beijerland gevestigd zijn kunt u zien in het document 'contactgegevens scholen Oud-Beijerland'

Voortgezet onderwijs

Naast basisscholen biedt Oud-Beijerland leerlingen genoeg kansen op het gebied van voortgezet onderwijs. Er zijn drie scholengemeenschappen die diverse soorten onderwijs aanbieden.

  • De CSG Willem van Oranje is een school met drie afdelingen: de mavo (ofwel vmbo-theoretische leerweg), de havo en het vwo. Tweetalig onderwijs wordt gegeven binnen het havo en het vwo (atheneum en gymnasium). Elk van die afdelingen is een soort zelfstandige school binnen de scholengemeenschap.
  • Het Hoeksch Lyceum heeft verschillende afdelingen. De mavo (vmbo-theoretische leerweg), Mavo + (verzwaarde variant van de Mavo-opleiding), Havo, Atheneum en Gymnasium.
  • Het Actief College is een scholengemeenschap. Er worden verschillende soorten onderwijs aangeboden op basis van basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen en gemengde leerweg met leerweg ondersteunend onderwijs (LWOO) en leerwerktrajecten (LWT) in economie, techniek breed en zorg & welzijn.