Pagina opties

Groter
A A

Duurzaamheidslening

Duurzaamheidslening: bespaar energie en geld

De energiekosten stijgen steeds verder door alle stroomverbruikers die we tegenwoordig in huis hebben. De duurzaamheidslening van de gemeente Oud-Beijerland maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, dakisolatie, gevel- en vloerisolatie. Daarmee bespaart u maandelijks op de energierekening en houdt u geld over voor andere belangrijke zaken.

De lening

U kunt de duurzaamheidslening aanvragen als u particuliere woningbezitter in de gemeente Oud-Beijerland bent of een Vereniging van Eigenaren. De duurzaamheidslening is er voor energiebesparende maatregelen tussen de € 2.500,- en € 15.000,-. Deze lening lost u maandelijks af. U betaalt niet het vaste rentetarief (gekoppeld aan de looptijd van de lening), u krijgt ook nog eens een korting van 3%. Deze rente staat gedurende de looptijd van de lening vast. Zo bespaart u direct op uw energie en maandlasten, zonder onverwachte prijsstijgingen!

Welke maatregelen exact onder de regeling vallen, kunt u lezen in de duurzaamheidsverordening. Deze kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Duurzaamheidsfonds

De gemeente Oud-Beijerland werkt bij de duurzaamheidslening samen met SVn (het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). SVn beheert het fonds waaruit de duurzaamheidsleningen betaald kunnen worden.

EPA

Belangrijke voorwaarde is dat u een Energie Prestatie Advies (EPA) aanvraagt. Dit advies geeft u inzicht in de kosten en besparingen. Een EPA wordt opgesteld door een deskundig adviseur van een gecertificeerd bedrijf. Het bijsluiten van een EPA is verplicht bij de aanvraag van een duurzaamheidslening.

Voordelen op een rij

 • U kunt uw maatregelen direct uit laten voeren, zonder een grote uitgave te hoeven doen. U spreidt de kosten.
 • In eerste instantie vallen de kosten van de lening weg tegen de verlaging van de energierekening. Na aflossing van de lening bespaart u dus niet alleen op energie, maar ook op uw rekening.
 • De rente van de lening is laag. U ontvangt zelfs een korting. Bekijk de actuele rentetarieven op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).
 • Huizen in de gemeente Oud-Beijerland van één jaar of ouder komen al in aanmerking voor de lening.
 • Uw huis is warmer, energiezuiniger én stijgt in waarde.

Duurzaamheidslening aanvragen

Heeft u interesse in de duurzaamheidslening en wilt u een aanvraag indienen? Doorloop dan onderstaande stappen.

 1. Ga na of er nog geld beschikbaar is voor de duurzaamheidslening bij uw gemeente. Neem voor meer informatie contact op met Stephan Dorst, afdeling Beleid en Ontwikkeling, team Ruimtelijk beleid via 088 - 647 15 42 of stuur een e-mail naar s.dorst@oud-beijerland.nl.
 2. Lees de voorwaarden voor de duurzaamheidslening in de verordering onderaan de pagina.
 3. Voldoet u hieraan? Zorg dan voor een Energie prestatie advies (EPA).
 4. Download het juiste aanmeldformulier (eigenaar of Vereniging van Eigenaren) onderaan deze pagina en het print het uit. Stuur het ingevulde formulier met bijlagen op: Gemeente Oud-Beijerland, t.a.v. Stephan Dorst, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De Gemeente Oud-Beijerland beoordeelt uw aanvraag. U ontvangt binnen 8 weken een reactie van ons.
 5. Bij een positieve beoordeling ontvangt u van SVn aanvullende formulieren voor de lening. Ook voert SVn een krediettoets uit.
 6. SVn verstrekt de lening na ontvangst van de formulieren en een positieve krediettoets. U ontvangt van SVn meer informatie over de lening.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de duurzaamheidslening? Neem dan contact op Stephan Dorst, afdeling Beleid en Ontwikkeling, team Ruimtelijk beleid via 088 - 647 15 42 of stuur een e-mail naar s.dorst@oud-beijerland.nl.