Pagina opties

Groter
A A

Cultuurroute

Het centrum van Oud-Beijerland heeft veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en archeologie. Het dorp telt een groot aantal monumentale panden, kunstobjecten en andere interessante cultuurhistorische locaties, zoals het Oude Raadhuis en het kleurrijke Kompas bij de haven. U denkt er waarschijnlijk niet bij na als u langs één van deze plekken loopt, maar het zal u niet verbazen dat er vaak hele mooie en indrukwekkende verhalen achter schuilgaan. Deze verhalen zijn veelal onbekend bij bezoekers én inwoners van Oud-Beijerland.

Cultuurroute Oud-Beijerland

De oplossing hiervoor is gevonden in de Cultuurroute. Deze wandelroute leidt u langs al deze bijzondere locaties in het centrum. Om ondanks al deze historie nog een connectie met het heden te houden, kunt u de route ook lopen met uw smartphone of tablet (mét internetverbinding!). Dit kan door het scannen van een QR-code (met een QR-code reader app) die staat aangegeven op een tegel bij elke locatie of door het downloaden van de BeleefRoutes app. Op deze wijze is het bezoeken en bekijken van onze kunst, cultuur en archeologie in ons centrum nóg aantrekkelijker.

Hoe kunt u de Cultuurroute lopen?

De Cultuurroute is op diverse manieren te lopen:

  • Met behulp van een papieren plattegrond die onder andere verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor (Waterstal 3). U kunt de plattegrond ook onderaan deze pagina downloaden.
  • Met de BeleefRoutes app. Deze app is te downloaden via uw smartphone of tablet. In deze app vindt u de route ‘Cultuur in Oud-Beijerland’. De app navigeert u via GPS naar de volgende locatie, zodat er geen plattegrond nodig is om de route te lopen.
  • Op elke locatie op de route ligt een tegel met een QR-code. Deze kunt u scannen met een QR-code reader. U komt per locatie op een mobiele website terecht waar uitgebreide informatie en aanvullend foto- en videomateriaal te zien is. De volgende locatie op de route is te vinden met behulp van de papieren plattegrond of de BeleefRoutes app.

Samenwerkende partners

Een bestaande culturele wandelroute is in 2014 geheel vernieuwd door lokale en regionale culturele partijen in samenwerking met gemeente Oud-Beijerland. De projectgroep heeft verkend welke objecten en locaties absoluut niet mochten ontbreken in de route. Ook hebben de projectgroepleden anekdotes en informatie toegevoegd die zowel Oud-Beijerlanders als bezoekers aanspreken.

Benieuwd wie er allemaal hebben meegedacht over en zich actief hebben ingezet voor de ontwikkeling van de cultuurroute? Neem dan via onderstaande links een kijkje op hun eigen pagina’s, blogs of bekijk filmpjes en foto’s van deze organisaties: