Pagina opties

Groter
A A
RSS

Verkeersonderzoek

Af en toe doet de gemeente een verkeerstelling. Dat gebeurt vaak na een klacht van een inwoner over de hoeveelheid of de snelheid van gemotoriseerd verkeer in de straat. Maar regelmatig wil ook de gemeente weten hoeveel (zwaar) verkeer er over een weg gaat, bijvoorbeeld om uit te kunnen rekenen welke soort verharding moet worden gebruikt bij het renoveren van een straat. Interessant is dan hoeveel verkeer er voorbij komt, maar ook hoe hard er gereden wordt en om wat voor soort verkeer het precies gaat. Dit alles binnen een bepaalde meetperiode.

De kastjes met geïntegreerde radar die aan de lichtmast hangen, registreren alle gegevens die nodig zijn voor een representatieve rapportage. Via een digitaal bericht worden die metinggegevens iedere 24 uur verzonden. De meetgegevens worden verwerkt tot een rapport. In dat rapport staan de snelheid en de intensiteit per uur per soort voertuig.

De gemeente heeft inmiddels van een groot aantal straten binnen Oud-Beijerland een overzicht van de verkeersintensiteit.