Pagina opties

Groter
A A

Nieuwsbrief Open Waard 28

Beste abonnee,

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ontwikkelingen rondom de Open Waard.
Veel leesplezier!

 

Sleutels overgedragen aan ondernemers

Heeft u al boodschappen gedaan in de spiksplinternieuwe Aldi, uw medicijnen opgehaald in de nieuwe apotheek en vers gebakken brood gekocht in de nieuwe winkel van Bakkerij Boender?

Voor de zomer verhuisden de bewoners van Alerimus al naar hun nieuwe onderkomen. Ook supermarkt Aldi kon toen al aan de slag in het nieuwe pand. Eind september was het dan zover voor de alle andere ondernemers, zij ontvingen de sleutels van hun nieuwe ruimtes.

Het wordt hiermee steeds levendiger in de nieuwe Open Waard. De nieuwe winkels zien er stuk voor stuk mooi uit en dat mag gevierd worden.

Tijd voor een feestje!


We wachten nog even zodat iedereen zijn draai heeft gevonden, maar op 23 maart 2019 hangen we de slingers op. Deze dag wordt gevuld met hartverwarmende Zoomwijckfestiviteiten voor jong en oud. Binnenkort vertellen we u hier meer over in deze nieuwsbrief. Zet u de datum alvast in de agenda?

Wijckplein van Zoomwijck, veel meer dan een droom

De afgelopen twee jaar is in het Hart van Zoomwijck een prachtig nieuw gebouw verrezen; de nieuwe Open Waard. Verdeeld over drie verdiepingen zijn 63 zorgappartementen gebouwd; ‘de Open Waard van Alerimus’.

Op de begane grond (en de 1e etage) zit ook een groot gezondheidscentrum met een apotheek, verschillende paramedici en natuurlijk de grote huisartsenpraktijk. Als je verder doorloopt, naar het hart van het gebouw, kom je in een, nu nog, grote lege ruimte. Hier wordt het Wijckplein ontwikkeld, het Hart van Zoomwijck.

Op het Wijckplein kun je terecht voor een bakje koffie. Maar er moet meer georganiseerd worden op het plein. Vele wijkbewoners hebben de droom dat het wijkplein straks een bruisend hart is waar voor jong en oud wat te beleven is. Hieraan willen we invulling geven met en voor de wijk. Zo zijn er plannen voor een heus filmdoek en klein vrijwilligerstheater. Maar ook wordt dit de plek waar activiteiten, van bridge tot haken en van 65+ gym tot het krasse knarren koor, gaan plaatsvinden.

Vanaf 22 december viert het plein haar opening. Dit wordt gedaan met allerlei workshops. Wilt u hieraan meedoen? Iedereen is van harte welkom! Wilt u meer informatie hierover, mail dan naar malbers@alerimus.nl.

Daktuinen zorggebouw

In het zorggebouw van Alerimus zijn op de eerste verdiepingen twee daktuinen. Deze twee tuinen zijn op 18 oktober 2018 aan Alerimus opgeleverd door Binder Groenprojecten. De daktuinen zijn voorzien van sierbestrating, plantenvakken, boompotten, meubilair, zonnedoeken, verlichting  en een complete beregeningsinstallatie. Vanaf 15 november wordt gestart met het aanbrengen van de beplanting. Hierna kunnen bewoners en personeel van Alerimus genieten van dit groene sluitstuk.

Bent naar het uitzicht vanaf de daken van Alerimus? Bekijk dan hier een filmpje.

Inloopavond bestemmingsplanwijziging Open Waard, woongebouw (blok B)

Op donderdagavond 29 november aanstaande organiseert gemeente Oud-Beijerland in het gemeentehuis (W. van Vlietstraat 6) van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond over de bestemmingsplanwijziging voor het woongebouw (Blok B). De wijziging heeft betrekking op het huidige bestemmingsplan. Het gaat om wijzigingen aan de binnenzijde van het woongebouw. De buitenzijde wijzigt niet.

Tijdens de inloopavond worden de wijzigen in het bestemmingsplan aan u toegelicht. Daarnaast kunt u vragen stellen over het plan aan medewerkers van  de gemeente, woningcorporatie HW Wonen en het architectenbureau Roeleveld Sikkes. Het is tijdens de inloopavond niet mogelijk om u in te schrijven voor een woning. Naar verwachting zal de inschrijving starten in het voorjaar 2019. Lees hier het hele bericht over de inloopavond.

Renovatie aanleunwoningen

Geheel volgens planning is op 26 oktober de nieuwe overdekte entree van de aanleunwoningen (Zeilmaker) in gebruik genomen. De nieuwe lift en het trappenhuis ter hoogte van de Molenaar was net voor de zomervakantie al klaar. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemer Waal uit Vlaardingen.