Pagina opties

Groter
A A

Wethouder activeert dynamisch parkeerverwijssysteem (11-12-2017)

(30-11) Met een druk op de knop activeerde verkeerswethouder Harry van Waveren donderdag 29 november 2017 het dynamisch verkeerssysteem in Oud-Beijerland. Daarmee behoort het onnodig rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek tot het verleden. ‘Van zoeken naar een vrije parkeerplek wordt immers niemand blij’, aldus Van Waveren. ‘Bovendien komt de parkeerdruk nu meer in balans’.

Evaluatie

Evaluaties van het afgeschafte betaald parkeren op 1 juli 2016 maakten duidelijk dat de parkeerdruk in het zuiden van het centrum sindsdien erg hoog is. In het noorden van het centrum, parkeerterrein Ankerplein, Vierwiekenplein en Het Dok, zijn vrijwel altijd parkeerplekken beschikbaar. Reden om een dynamisch parkeerverwijssyteem aan te brengen dat bezoekers informeert over vrije parkeerplaatsen in het centrum.

Direct naar de juiste plek

‘Van zoeken naar een vrije parkeerplek wordt niemand blij’, zegt Van Waveren. ‘Met dit nieuwe systeem ziet een bezoeker van Oud-Beijerland direct bij binnenkomst al waar parkeerplekken vrij zijn in het noorden. Dit voorkomt onnodig rondjes rijden en een hoop irritatie. Daarnaast ontlasten we zo het zuiden van het centrum, waar de parkeerdruk de afgelopen periode erg hoog was. Door het systeem komt die parkeerdruk nu meer in balans’.

Optimale aansluiting

Eind dit jaar past provincie Zuid-Holland ook de bewegwijzering op de provinciale weg aan, zodat beide systemen optimaal op elkaar aansluiten en een bezoeker van Oud-Beijerland daar al de goede kant op wordt gestuurd.

Testfase

Het in werking stellen en laten draaien van een parkeerverwijssysteem is mensenwerk en vraagt door de verschillen tussen de locaties om maatwerk. Na de inwerkingstelling wordt het systeem nauwkeurig in de gaten gehouden. De komende tijd is dan ook een testfase.