Pagina opties

Groter
A A
RSS

Verkeer en parkeren in centrum tijdens feestmaand december (06-12-2018)

In de decembermaand zijn er in het centrum van Oud-Beijerland meerdere festiviteiten. Zo wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 december de traditionele kerstmarkt georganiseerd. De Oost- en West Voorstraat, de Molendijk, Marktplein, Oostdijk en de Ooststraat zijn dus meerdere dagen afgesloten voor het verkeer. Op zaterdag 15 december kunt u de Santarun bezoeken en tot in het nieuwe jaar is er op De Vliet de mogelijkheid om te schaatsen! Wij vragen u om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of het centrum van Oud-Beijerland te voet / per fiets te bezoeken.

Fietsstallingen

Wanneer u op de fiets naar het centrum komt kunt u gebruik maken van de diverse fietsenstallingen. Deze bevinden zich aan de Oost Voorstraat, Vlietkade, Beneden Molenplein, Bierkade en Vierwiekenplein. Zorg er wel voor dat u uw fiets zo stalt dat deze geen hinder oplevert voor voetgangers en gehandicapten. Op deze manier blijft het centrum voor iedereen bereikbaar.

Parkeren

Komt u met de auto naar Oud-Beijerland? Bedenk dat de kerstmarkt  veel publiek aantrekt en er extra vraag is naar parkeergelegenheid. De volgende parkeerlocaties zijn bereikbaar:

  • Ankerplein (P1), Vierwiekenplein (P2) en het Dok aan de Spuidijk (P2 ) zijn bereikbaar via de parkeerbewegwijzering langs de route Randweg en Burg. Diepenhorstsingel;
  • parkeergelegenheid aan de Abel Tasmanstraat is bereikbaar via de route W. van Vlietstraat en Van Genthstraat;
  • Boterhof en parkeergarage De Veiling zijn bereikbaar via de route Beneden Oostdijk, Ooststraat en Wilhelminastraat.

Verkeersbrigadiers

Om mogelijke parkeeroverlast in de woonstraten zoveel mogelijk te beperken zijn tijdens de kerstmarkt op meerdere locaties rond het winkelgebied straten afgesloten en worden er verkeersbrigadiers ingezet om het bezoekersverkeer in goede banen te leiden. Het volgen van de parkeerroute wordt daarom aanbevolen.

Vragen

Hebt u hierover nog vragen? Neem dan contact op André Elsenaar, telefoon 088 - 647 15 49 of per e-mail a.elsenaar@oud-beijerland.nl