Pagina opties

Groter
A A

Uitreiking koninklijke onderscheidingen (17-02-2018)

Het Oud-Beijerlandse brandweerkorps nam vrijdag 16 februari 2018 tijdens de jaarvergadering van de brandweervereniging afscheid van twee gewaardeerde vrijwilligers: Heidi van Buren en Arjo Brand. Met hun vertrek verdwijnt er maar liefst 65 jaar brandweerervaring! Voor hun langdurige brandweerinzet ontvingen beiden een Koninklijke Onderscheiding. Omstreeks 21.00 uur reikte burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de versierselen behorend bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit in de brandweerkazerne.

De heer J.A.A. Brand

De heer J.A.A. (Arjo) Brand (57) combineerde zijn brandweertaken met een fulltime baan bij Würth Nederland BV (internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal).

Zijn passie voor de brandweer ontstond al op jonge leeftijd. Hij was 19 jaar toen hij in 1979 officieel werd benoemd tot aspirant brandwacht. Brandweerman Arjo zat niet stil. Naast de basisopleidingen volgde hij diverse aanvullende opleidingen wat hem uiteindelijk de functie van hoofdbrandwacht opleverde.  

Naast de wekelijkse oefenavonden, nam decorandus ook actief deel aan regionale oefeningen en wedstrijden.

Niet het gebrek aan zin, maar het bereiken van de 57-jarige leeftijd (functioneel leeftijdsontslag) was voor hem reden om in oktober 2017 te stoppen als vrijwilliger in actieve dienst. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor Arjo is nu na 38 jaar de tijd aangebroken om te gaan.

Bewondering

Operationeel manager (cluster Hoeksche Waard) Pieter Vink: “Ik heb grote waardering voor Arjo, die naast de zorg voor zijn gezin en een fulltime baan een groot deel van zijn tijd heeft vrijgemaakt voor het verrichten van werkzaamheden voor de vrijwillige brandweer. Hij heeft daarmee gedurende vele jaren een waardevolle bijdrage geleverd aan de veiligheid in en van Oud-Beijerland.”

Voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Oud-Beijerland en de regio is Arjo Brand benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw H. van Buren

Mevrouw H. (Heidi) van Buren (45) verdient haar dagelijks brood bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, maar daarnaast staat haar hart al vele jaren (sinds 1991 om precies te zijn) in ‘vuur en vlam’ voor de vrijwillige brandweer van Oud-Beijerland.

In al die jaren studeerde, ontwikkelde en bekwaamde Heidi zich binnen de vrijwillige brandweerorganisatie tot onder meer specialist bijrijder op de hoogwerker en als schipper op het brandweervaartuig.

Heidi moet de brandweer helaas met pijn in het hart vaarwel zeggen vanwege gezondheidsproblemen.   

Lede ogen

Vanwege haar zeer verdienstelijke bijdrage aan de veiligheid van Oud-Beijerland gedurende ruim 27 jaar ziet Pieter Vink haar met lede ogen vertrekken. “Heidi heeft haar brandweertaken altijd vanuit een positieve instelling en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel uitgevoerd. Als brandweer zijn we haar daarvoor dank verschuldigd.”

Voor haar langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Oud-Beijerland en de regio is ook eidi van Buren Heidi van Buren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.