Pagina opties

Groter
A A
RSS

Uitreiking Jeugdlintje 2018 (16-11-2018)

Onlangs deed gemeente Oud-Beijerland de oproep om een Oud-Beijerlandse held te melden. De oproep leverde een aantal enthousiaste reacties en inzendingen op. Een paar weken geleden stond de jury voor de moeilijke taak de kandidaten te beoordelen en te besluiten wie een Jeugdlintje ontvangt voor zijn/haar inzet. Hoewel de jury waardering heeft voor de inzet en werkzaamheden van alle voorgedragen kandidaten, heeft zij besloten twee kandidaten een Jeugdlintje uit te reiken in 2018. Op vrijdagavond 16 november vond de uitreiking plaats in gemeentehuis van Oud-Beijerland.

Jury

De jury was unaniem over het uitreiken van de twee lintjes. “De kandidaten liggen qua inzet heel dicht bij elkaar en verdienen daarom beiden een lintje.”

Twee Oud-Beijerlandse Helden

In 2018 vielen er twee jongeren in de prijzen; twee jongeren die zich allebei voor meerdere goede doelen inzetten. Femke van Bommel (14) kreeg het eerste jeugdlintje uitgereikt. Zij steekt haar handen graag uit de mouwen bij korfbalvereniging Korbatjo en Museum Hoeksche Waard. Maar ook bij haar school het Actief College is ze altijd bereid te helpen, bijvoorbeeld tijdens activiteiten in de kinderboekenweek. Ze laat door haar inzet zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is; zonder de bijdrage van vrijwilligers kunnen activiteiten niet doorgaan.


Het tweede jeugdlintje was voor Xander van Dijk (16). Xander is al ruim 4 jaar niet weg te denken bij Jongerencentrum Frits. Hij draait ’s avonds vrijwillig bardienst om de jongeren een mooie plek te kunnen bieden waar ze samen kunnen komen. Hij is daarnaast, net als Femke, een belangrijke vrijwilliger bij vereniging Korbatjo. Hij filmt daar de wedstrijden van de teams zodat zij de beelden van zichzelf terug kunnen kijken en zich verder kunnen ontwikkelen. Tot slot geeft hij nog training aan de jeugdteams en helpt hij bij de zaalopbouw voor de thuiswedstrijden van de selectie. Xander werd omschreven als een zeer behulpzame jongen die het leuk vindt om met andere mensen om te gaan.

Waardering

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland waardeert het zeer dat inwoners kandidaten hebben voorgedragen. Locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda: “Dit bevestigt alleen maar wat wij eigenlijk al wisten: dat het leveren van een bijzondere prestatie – op welk terrein dan ook – niet alleen voorbehouden is aan ‘volwassenen’, maar gelukkig ook door jongeren wordt gedaan. Ik roep inwoners op om vooral door te gaan met het zoeken naar en het voordragen van geschikte kandidaten voor een Jeugdlintje. Want… helden, daarvan kun je er als gemeente nooit teveel hebben.”