Pagina opties

Groter
A A
RSS

Tot 28 september kun je stemmen op ontwerp natuurspeeltuin (21-09-2018)

De oproep aan de Oud-Beijerlandse basisschoolleerlingen om voor de zomervakantie een eigen ontwerp in sturen voor de natuurspeeltuin bij de Oude Tol leverde maar liefst 120 inzendingen op. De jeugdige ontwerpers waren verrassend eensgezind: er moest in ieder geval een tokkelbaan komen in de natuurspeeltuin!  Wethouder Harry van Waveren is blij met de betrokkenheid, enthousiasme en creativiteit van de jongeren.

Een architect is met de ingediende tekeningen aan de slag gegaan en heeft alle ideeën, suggesties en voorstellen uiteindelijk vertaald in drie ontwerpen. Elk van deze drie ontwerpen komt in principe in aanmerking voor de kwalificatie ‘definitieve natuurspeeltuin’. Het zal overigens geen verbazing wekken dat in elk ontwerp een tokkelbaan – een systeem waarbij je, hangend aan een katrol, van het ene naar het andere punt van een kabel kunt roetsjen -  ingetekend is.

Het blijft nog even spannend welk ontwerp het gaat worden en hoe de natuurspeeltuin eruit komt te zien. Tot 28 september mogen de kinderen daarover namelijk stemmen. Als eerste waren de leerlingen van obs Zevensprong Centrum Zuid woensdag 19 september aan de beurt. Lichtelijk gespannen, je krijgt tenslotte niet dagelijks een wethouder op bezoek, wachten ze op het schoolplein op de dingen die komen gaan.

Drie ontwerpen, drie stembussen en een flinke hoeveelheid houten stokjes… Na het bestuderen van de kleurrijke op A0 foamborden geprinte ontwerpen, kunnen de kinderen hun voorkeur aangeven door een stokje in één van de drie stembussen te stoppen. Deze stemronde herhaalt zich de komende tijd telkens op een andere school. Op vrijdag 28 september worden de stemmen (beter: stokjes) geteld. Het ontwerp waarop de meeste  stemmen zijn uitgebracht, wordt de daadwerkelijke natuurspeeltuin bij de Oude Tol.

“En als alles volgens planning verloopt, dan kunnen jullie volgend voorjaar rennen, klimmen, klauteren, ravotten en kliederen bij de Oude Tol”, belooft wethouder Van Waveren aan de kinderen. Na het officiële ‘statieportret’ met de leerkrachten, de wethouder en de speeltuinontwerpen, marcheren de kinderen twee aan twee naar binnen – bij een enkeling kost het zichtbare moeite om het zonovergoten en prachtig vernieuwde schoolplein om te ruilen voor het klaslokaal - en langzaam keert de rust weer aan de W. van Vlietstraat.