Pagina opties

Groter
A A
RSS

Schaatsen in Oud-Beijerland (21-11-2018)

In de periode van 6 december 2018 tot 5 januari 2019 vormt De Vliet – het gedeelte tussen Oude Raadhuis en het bruggentje dat beide Voorstraten met elkaar verbindt - in het historische centrum het decor voor sfeervolle winterse (schaats)taferelen. Er komt namelijk een drijvende ijsbaan met een transparante overkapping. Deze ijsbaan, een initiatief van stichting Centrummanagement (organisator), de  gemeente en schaatsclub Oud-Beijerland staat garant voor een feeërieke sfeer en veel schaatsplezier!

We zijn ons er uiteraard van bewust dat de ijsbaan, naast plezier, voor de omwonenden mogelijk ook enige overlast kan veroorzaken. Het spreekt voor zich dat wij (organisatoren, politie en gemeente) ons maximaal inzetten om eventuele overlast tot een minimum te beperken.  

Opbouwwerkzaamheden

Vrijdag 23 november start de opbouw van de ijsbaan met het leggen van de drijvende pontons. Vervolgens worden op maandag 26 november de tenten opgebouwd. De techniek van de ijsbaan arriveert donderdag 28 november en op maandag 3 december wordt een begin gemaakt met het bevriezen van de ijsvloer.

Vragen

Overigens vindt u een overzicht van de werkzaamheden, openingstijden, huisregels en veel gestelde vragen op https://www.oudbeijerlandcentrum.nl/evenementen/ijsbaan-oud-beijerland. Hebt u na het lezen nog een onbeantwoorde vraag? U kunt ‘m stellen via algemeen@oudbeijerlandonice.nl

Opening

De ijsbaan is op donderdag 6 december vanaf 12.00 uur open voor het publiek. Het eerste weekend na de opening is de ijsbaan voor iedereen gratis toegankelijk. Er komt nog een officieel openingsmoment met onder meer een schaatsshow van de 12-jarige Nederlands Kampioenen kunstrijden Britt Harmsen en Josefine Boer, gevolgd door gezellige livemuziek met Tripple A.

Wij wensen iedereen een sfeervolle decembermaand en heel veel schaatsplezier!