Pagina opties

Groter
A A
RSS

Platform voor en door jongeren (21-12-2017)

Je bent jong en je wilt wat… een platform voor en door jongeren bijvoorbeeld! Voor Debora de Ligt (19), Beau Verhoeven (17) en Jayden Craane (15) uit Oud-Beijerland ging deze droom in vervulling met de officiële lancering van Facebookpagina Jong OBL. Een speciaal ontworpen logo complementeert de FB-pagina.

We laten ze zelf aan het woord: “Wij zijn een groepje jongeren uit Oud-Beijerland die zich in willen zetten voor de jongeren. We zagen dat ons dorp flink aan het vernieuwen was, maar misten een stem voor onze leeftijdsgenoten. Op deze manier hopen we het wat leuker te maken in het dorp voor jongeren en in de toekomst ook evenementen te organiseren. Momenteel zijn we met z’n drieën dus... lijkt het je nou leuk om mee te denken over dingen als het uitgaansleven of juist maatschappelijke kwesties, stuur ons gerust een berichtje! Ook als je leuke ideeën/vragen/opmerkingen hebt laat het ons weten via een dm of stuur een mailtje naar jongoudbeijerland@gmail.com. Er komen leuke dingen aan dus vergeet niet deze pagina te liken en ons te volgen op instagram @jongobl.”

Dit door het gemeentebestuur gewaardeerde jongereninitiatief vloeit voort uit een aantal gesprekken tussen jongeren en wethouder Ina van der Werf-Weeda (portefeuillehouder jeugd). In eerste instantie werd gedacht aan het oprichten van een jongerenraad, maar dit idee bleek niet levensvatbaar.

Wethouder Ina van der Werf-Weeda deelt het enthousiasme van Debora, Beau en Jayden. “Ik vind het geweldig en juich dit initiatief van harte toe. Op deze manier kunnen we (lees: gemeente en jongeren) snel schakelen, ideeën uitwisselen, plannen delen en wederzijdse vragen stellen/beantwoorden. Ik wens ze veel succes en hoop van harte dat heel veel jongeren (globaal tussen 15 en 18 jaar) zich hierbij aansluiten”.