Pagina opties

Groter
A A
RSS

Overeenkomst voor woningbouw Abel Tasmankwartier (11-12-2017)

(30-11) Een handtekening van en een handdruk tussen wethouder Piet van Leenen en Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen bezegelden donderdag 30 november 2017 de anterieure overeenkomst voor het ontwikkelen van woningbouw op het Abel Tasmankwartier. De plannen voorzien in de bouw van circa 34 woningen. Aansluitend werd het bouwbord met het nieuwe logo op locatie officieel onthuld door wethouder Piet van Leenen en Marjolein Luyten namens gemeente Oud-Beijerland en Arjan van Meijeren en Dico Smitsman namens Van Wijnen.

Abel Tasmankwartier

Het Abel Tasmankwartier is nog niet zo bekend in Oud-Beijerland. Begrijpelijk, want het is een verzamelnaam voor meerdere percelen nabij het centrum van Oud-Beijerland: het braakliggende terrein aan de Karel Doormanstraat (waar eens de Jan Ligthartschool stond), het voormalige postkantoor, ’t Stekkie en het verenigingsgebouw van de Harmonie. “Het Abel Tasmankwartier biedt volop kansen voor woningbouw”, zegt wethouder Piet van Leenen. “Het is een prachtige locatie, die dichtbij voorzieningen ligt en veel karakter heeft.”

Vanmorgen, op donderdag 30 november, ondertekende de wethouder de overeenkomst met ontwikkelende bouwer Van Wijnen. Aansluitend werd het bouwbord op de locatie officieel onthuld.

Up Social Club

De ondertekening vond plaats bij ‘buurman’ Up Sociaal Club in de voormalige Bijlschool. Up Sociaal Club is een organisatie die dagbesteding verzorgt voor mensen met een verstandelijke beperking. Na afloop van de ondertekening was er voor de aanwezigen een heerlijke zelfgemaakte appeltaart van cliënten van Up Social Club.

Plannen

De afgelopen maanden is samen met ontwikkelende bouwer Van Wijnen, een stedenbouwkundig plan opgesteld met daarin een programma van eisen. In dit plan staat wat de gewenste inrichting (eisen) is van het gebied als het gaat om architectuur, verkaveling, groen, wegen, parkeerplaatsen et cetera. Zoals het er nu uitziet, komen er op de locatie circa 34 woningen. Herenhuizen, eengezinswoningen en woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond, ideaal voor ouderen of mensen met een beperking. Alle woningen worden energieneutraal en toekomstbestendig.

Met het ondertekenen van de overeenkomst kan daadwerkelijk worden gestart met het uitwerken van details en het ontwikkelen van de locatie.

Meer informatie

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen of interesse heeft in een woning, kan zich vrijblijvend aanmelden op de website van Van Wijnen.