Pagina opties

Groter
A A

Oud-Beijerland verbreedt zoektocht locatie Tiny Houses (14-02-2018)

Gemeente Oud-Beijerland verbreedt haar zoektocht naar een passende locatie voor Tiny Houses. Dit zei wethouder Piet van Leenen tijdens de raadsvergadering van dinsdag 13 februari. De eerdere aankondiging van de gemeente dat zij samen met de omwonenden wil onderzoeken of er Tiny Houses kunnen worden geplaatst aan de Zinkweg/Rembrandtstraat, leidde tot veel reacties. Deze locatie kwam in beeld na een scan van verschillende locaties in de gemeente. Wethouder Van Leenen: “Wij staan nog steeds achter het initiatief van de Tiny Houses, maar gaan natuurlijk niet voorbij aan de reacties en suggesties die we kregen van onze inwoners”. 

Reacties

Eind januari besloot de gemeente om het plaatsen van de Tiny Houses aan de Zinkweg/Rembrandtstraat nader met bewoners te onderzoeken, nadat deze uit een scan als meest geschikt naar voren was gekomen. Dit bericht, en de brief die aan omwonenden was verstuurd, leidde tot veel – zowel positief als negatief - reacties. De berichtgeving  en de discussie die vooral op social media ontstond,  wekten mogelijk de indruk dat de keus al gemaakt was en dat stappen zouden worden genomen zonder inspraak van de omgeving. Dit was echter niet het geval. Wethouder Van Leenen: “We wilden juist met de omgeving in gesprek om aan alle belanghebbenden een stem te geven. Nu hebben we extra suggesties gekregen voor alternatieve locaties. Deze gaan we ook goed onderzoeken. De Zinkweg/Rembrandtstraat blijft overigens tot de mogelijkheden behoren.”

Onderzoek

Bij het onderzoek naar geschiktheid van de locaties voor de Tiny Houses wordt onder meer gekeken of het stedenbouwkundig past, welke parkeermogelijkheden er zijn, wat de huidige functie is en wat de verwachte geschiktheid qua akoestiek, bodem en contouren zijn. Naar verwachting wordt over vier tot zes weken een potentiële locatie.