Pagina opties

Groter
A A

Locoburgemeester bezoekt diamanten echtpaar (23-01-2018)

Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Van Doorn was het vrijdag 19 januari 2018 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het was namelijk 60 jaar geleden dat de heer A.C. (Arie) van Doorn (89) en mevrouw E. (Ellen) van Doorn-Smidt (82) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 19 november 1928 in Den Haag; de bruid kwam op 19 januari 1936 in Fredericia (Denemarken) ter wereld. Reden voor locoburgemeester Piet van Leenen om het diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij hen een boeket bloemen.

Ontmoeting

Beiden, de een vanuit Nederland en de ander vanuit Denemarken, vertrokken op jonge leeftijd naar Amerika. Arie ging aan de slag in de elektronica en Ellen werd au pair. De eerste ontmoeting vond plaats in 1957 in San Francisco en een jaar later trouwden zij. Uiteindelijk keerde het echtpaar met hun in Amerika geboren kinderen naar terug naar Nederland. Oud-Beijerland om precies te zijn. Tijdelijk, zo was de bedoeling, maar ze zijn nooit meer weggegaan.   

Werk

De bruidegom verdiende zijn dagelijks brood bij Sony. De bruid werkte eerst bij Dun & Bradstreet en daarna bij Sealand. De hobby’s van het jubilerende bruidspaar waren/zijn golfen, dansen, bridge en reizen.  Het echtpaar Van Doorn heeft twee zoons (de één zit op de grote vaart, de ander woont/werkt in Engeland) en een dochter (verhuist binnenkort terug naar Oud-Beijerland). Daarnaast is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen.