Pagina opties

Groter
A A
RSS

Informatiedag elektrische fiets (10-09-2018)

Donderdag 20 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Oud-Beijerland en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard een (Elektrische) Fiets Informatiedag.

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker. Ook veranderen de verkeersregels regelmatig. Maar ook het fietsen vraagt meer aandacht en behendigheid dan het fietsen met een fiets zonder trapondersteuning.

Er zijn heel veel verschillende type fietsen op de markt. Tijdens de informatiedag is er een leverancier van e-bikes aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen of om u advies te geven waarop u moet letten met de aanschaf van een e-bike.

Deze dag is bedoeld voor senioren om hen verkeerskennis, vaardigheden en  informatie aan te reiken over het fietsen met een elektrische fiets.

Wanneer: Donderdag 20 september 2018

Waar: Kantine SHO, Langeweg 18, 3262 LE Oud-Beijerland

Tijd: 10.00 uur tot 15.30 uur.
Wat houdt de dag in? Theorie en praktijk

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgen deelnemers informatie over waar zij op moeten letten bij de aanschaf van een e-bike.

Deelnemers gaan onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op een parcours oefeningen doen, leren meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en doen een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen. Er is een leverancier van e-bikes aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen en geven advies.

Zelf meenemen: Als deelnemers zelf een e-bike hebben, kunnen zij deze meenemen. Voorwaarde aan deelname is dat deelnemers in het bezit zijn van een WA verzekering.

Inschrijven: Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland.

E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl

Telefoon 0184 – 68 53 17 (bij geen gehoor een boodschap achterlaten).

Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestigingsbrief.

Kosten: De informatiedag wordt gratis aangeboden. Opgeven is verplicht. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze dag is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot en met vrijdag 14 september.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.