Pagina opties

Groter
A A
RSS

Een feestelijk begin van 2018! (28-12-2017)

Ook dit jaar organiseert gemeente Oud-Beijerland het traditionele Nieuwjaarsfeest tijdens de nieuwjaarsnacht. Het is al weer de 21ste keer dat dit feest wordt gehouden. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom in de (verwarmde) feesttent op het Vierwiekenplein. Het Nieuwjaarsfeest vindt plaats op maandag 1 januari 2018 van 00.15 tot 05.00 uur.

Muzikaal spektakel

In de verwarmde feesttent op het Vierwiekenplein kan het nieuwe jaar feestelijk worden ingeluid, samen met Dj’s, Vj’s en een live performance van zanger Pascal Redeker. De ‘feestvierders’ in de tent kunnen bij diverse bars terecht voor een drankje. Rondom de feesttent zijn toiletvoorzieningen, een EHBO-post en toezicht aanwezig.

Parkeren

In verband met de voorbereidingen voor het feest is de centrale parkeerplaats Vierwiekenplein vanaf zaterdag 30 december 07.00 uur niet meer voor parkeren beschikbaar. Wij vragen de omwonenden om tijdig gebruik te maken van een andere parkeerlocatie, zoals van het Dok aan de Spuidijk. Het Vierwiekenplein is dinsdag 2 januari vanaf 12.30 uur weer beschikbaar.

Verkeer

Het weggedeelte Vierwiekenplein, tussen de Wereldwinkel en Dirk van den Broek, wordt tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Het doorgaande verkeer rijdt dan in twee richtingen langs de voormalige Rabobank. De parkeergelegenheid nabij de seniorenappartementen blijft volledig bereikbaar.

Veiligheidseisen

In verband met de brandveiligheidseisen vragen wij omwonenden om zondag 31 december vóór 18.00 uur hun vuilcontainers binnen te zetten. Daarnaast verzoeken wij bewoners van het Vierwiekenplein (uiteraard geldt dit voor iedereen) met klem geen vuurwerk af te steken noch met glaswerk te lopen in de omgeving van de feesttent. Politie en veiligheidsmedewerkers zien hier nauwlettend op toe.

Overlast

Het gemeentebestuur is zich bewust dat omwonenden van het Vierwiekenplein enige overlast kunnen ondervinden in de vorm van geluid en/of het afsluiten van straten. Het gemeentebestuur probeert dit zoveel mogelijk te beperken, maar vraagt uw begrip voor eventuele overlast. En natuurlijk bent u ook van harte welkom bij dit gratis toegankelijke feest. Voor de goede orde: rond 20.00 uur vindt een geluidscheck plaats!

Op Nieuwjaarsdag wordt het centrumgebied tussen 07.00 en 10.00 uur schoongeveegd.