Pagina opties

Groter
A A
RSS

Dag van de Duurzaamheid - Duurzaamheidsfestival 10 oktober 2018 (11-09-2018)

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt dit jaar plaats op woensdag 10 oktober a.s. Natuurlijk doet Oud-Beijerland, samen met de andere gemeenten in de Hoeksche Waard, hieraan mee. Met een deelname aan de Dag van de Duurzaamheid laten we zien dat de Hoeksche Waard ook zijn steentje wil bijdragen aan een toekomstbestendige woonomgeving. In de Hoeksche Waard hebben we niet voor niks de ambitie gesteld om in 2040 energieneutraal te zijn!

Tijdens deze landelijke Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober gaan in de Hoeksche Waard de voetjes van de vloer! Want tijdens het Duurzaamheidsfestival in Rabobank Het Haringvliet staat een energieopwekkende dansvloer centraal. Beweging op deze vloer wordt omgezet in energie. Er wordt vaker gedanst op dit kleurrijke podium, waarbij de dansvloer op die dag de opgewekte energie registreert, de Hoeksche Waard gaat voor een recordpoging!

Energie opwekken met dans en sport: recordpoging!

De organisatie daagt alle lokale verenigingen, dansscholen en sportclubs uit om woensdag 10 oktober naar Rabobank Het Haringvliet te komen en de dansvloer op te stappen. Een sportactiviteit, dansvoorstelling of ludieke act met veel bewegingen dragen allemaal bij aan onze recordpoging. Daarnaast is het ook nog eens de perfecte gelegenheid om je vereniging gratis te promoten!

Dus geef je snel op en promoot je vereniging met een dansoptreden of sportactiviteit op dit vrolijke podium. Want alleen samen kunnen we een spectaculair energierecord vestigen!

Duurzaamheidsfestival

De bijzondere dansvloer vormt het kloppende hart van het inspirerende Duurzaamheidsfestival van de Hoeksche Waard. Met foodtrucks, een repair café en zeepkist duurzaamheidsinspiratie. Bij verschillende stands vind je informatie over onderwerpen als duurzaam je huis verbouwen, voedselverspilling, energie besparen of opwekken, circulaire economie, zuinig vervoer, minder gebruik van plastic, duurzaam eten, gasvrij wonen en sociale duurzaamheid (zo lang mogelijk thuis blijven wonen).

Ga de dansvloer op en meld je aan:

Inloop is vanaf 15:30 uur en de vloer is beschikbaar voor optredens tussen 16:00 uur en 20:00 uur. Het slimste is met om met je vereniging, dansschool of sportclub met veel mensen tegelijk het podium op te gaan, zodat er zo veel mogelijk energie vrijkomt. Er kunnen maximaal 100 personen tegelijk op de dansvloer. Tevens is het een mooie manier om je vereniging, dansschool of sportclub te promoten! Aanmelden is mogelijk t/m 30 september. Graag bij de aanmelding je voorkeur van tijdstip van het optreden vermelden.

Als bedrijf of organisatie ook meedoen?

Wil je als bedrijf of organisatie ook een bijdrage leveren aan deze dag? Van harte welkom. Wij doen er alles aan om als Hoeksche Waard klaar te zijn voor onze toekomst. Dit doen we op de 'Dag van de Duurzaamheid' door zoveel mogelijk energie op te wekken op deze energieopwekkende dansvloer. Ideeën, vragen of ook een bijdrage leveren aan deze dag? Mail dan naar: info@sohw.org.

Organisatie Duurzaamheidsfestival: Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Energieke Regio Hoeksche Waard, Rabobank Het Haringvliet, HoekscheWaard Duurzaam, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Hoekschewaards Landschap, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Provincie Zuid-Holland.