Pagina opties

Groter
A A

Buurtbemiddeling Hoeksche Waard (14-02-2018)

Hoe los je problemen of ruzies met je buren op? Direct de huisbaas of politie bellen, is vaak niet de juiste weg. Zelf het gesprek aangaan helpt meestal wel. Maar als dat niet lukt, kan Buurtbemiddeling Hoeksche Waard uitkomst bieden. Daar werken vrijwilligers die speciaal zijn getraind om bij conflicten en ruzies te bemiddelen. Zowel in overlastsituaties tussen volwassenen als tussen jongeren en ouderen.

Buurtbemiddeling is er voor bewoners, die problemen of ruzie hebben met hun buren. Of het nu gaat om lawaai, overlast door kinderen of huisdieren, rommel, pesterijen, een gespannen situatie, problemen in het portiek of irritatie over heggen, bomen of schuttingen. Buurtbemiddeling Hoeksche Waard kan ingeschakeld worden als buren er zelf niet uit komen.

Hoe werkt het?

Buurtbemiddeling Hoeksche Waard leidt vrijwilligers op tot bemiddelaar. De bemiddelaars helpen buren met onderlinge problemen er samen uit te komen. Hoe? Door met de buren erover te praten en hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van wie er wint of het meest zijn recht haalt. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn.

Bemiddelaars gezocht!

Voor het team Buurtbemiddeling Hoeksche Waard zoeken we enthousiaste vrijwilligers! Woont u in de Hoeksche Waard? Voelt u zich betrokken bij uw buurt en uw gemeente? Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen? Bent u bereid om een gratis training Buurtbemiddeling te volgen? En bent u voor enkele dagdelen per maand beschikbaar? Neem dan contact op met ons via telefoon 06-1862 8841 of mail naar info@buurtbemiddelinghoekschewaard.nl.

Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we graag met u of Buurtbemiddeling iets voor u is. Ook jongeren (vanaf 16 jaar) kunnen zich aanmelden. Zij krijgen dan de functie van ‘Jongerenbuurtbemiddelaar’. De eerstvolgende training Buurtbemiddeling vindt in de eerste twee weken van september plaats. Deelnemers ontvangen na deelname aan de volledige training een theorie-certificaat.