Pagina opties

Groter
A A
RSS

Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar (27-09-2018)

Ongetwijfeld kent het leven van het Oud-Beijerlandse echtpaar Wolffers tal van bijzondere en memorabele dagen. Maar het is vooral zaterdag 27 september 1958 die in hun hart en hoofd staat gegrift. Op deze dag, nu 60 jaar geleden, gaven meneer J.J.H. (Hans) Wolffers (86) en mevrouw M.A. (Ria) Wolffers – Voskamp (85) hun jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 24 april 1932 in Rotterdam; in deze stad stond ook de wieg van de bruid en wel op 29 april 1933. Reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om het jubilerende bruidspaar op deze zonovergoten dag een felicitatiebezoek brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.
 

Contact

Hans Wolffers en Ria Voskamp kwamen in contact met elkaar via een nichtje van Hans, waarmee Ria bevriend was. In die tijd was Hans verbonden aan de marine, waardoor de onderlinge communicatie vooral per brief verliep. Na hun huwelijk zijn ze, zoals dat toen heette, gaan inwonen aan de  Gerrit van der Lindenstraat in Rotterdam. Vandaar verhuisden zij naar Lombardijen om eind jaren ’60 in Ommoord te gaan wonen. Inmiddels woont het jubilerende bruidspaar vijf jaar met heel veel plezier in Oud-Beijerland. 

Werk

De bruidegom verdiende zijn dagelijks brood als marinier. Vervolgens werkte hij in administratieve functies bij V&D en ICI. De bruid werkte bij het GEB, eerst als telefoniste en daarna als receptioniste.

Kinderen

Het echtpaar Wolffers kreeg vier kinderen (een zoon en drie dochters) en daarnaast is de familie uitgebreid met zes kleinkinderen en een achterkleindochter.

Hobby’s

Vele jaren was reizen, vooral de caravan, een grote gezamenlijke hobby van het diamanten bruidspaar. Dat geldt ook voor skiën. Nu is meneer Wolffers actief op de computer; zijn vrouw mag nog steeds graag handwerken. Wekelijks spelen beiden nog graag klaverjassen bij de klaverjasclub.