Pagina opties

Groter
A A

Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar Bervoets (11-12-2017)

(29-11) Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Bervoets was het dinsdag 28 november 2017 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het was namelijk 60 jaar geleden dat de heer H.J. (Huib) Bervoets (84) en mevrouw P. (Nel) Bervoets-Groeneweg (81) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 6 april 1933 in Klaaswaal; de bruid kwam op 17 december 1935 in Heinenoord ter wereld. Reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om het diamanten bruidspaar (vandaag) een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.

Ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen Huib en Nel vond plaats in Oud-Beijerland. Na hun huwelijk woonde het bruidspaar veertig jaar in Klaaswaal en sinds twintig jaar in Oud-Beijerland.  

Werk

De bruidegom verdiende tot 1996 zijn dagelijks brood als verkoper/filiaalhouder bij bandenspecialist Hofka in Klaaswaal, maar stak niet alleen daar de spreekwoordelijke handen uit de mouwen. Zijn curriculum vitae schetst het beeld van een man die veel heeft gedaan en betekend voor de samenleving. Het wordt regelmatig gezegd: ‘Er zit muziek in’, maar bij de heer Bervoets was/is dat écht het geval. Een groot deel van zijn vrijwilligersleven speelde zich af bij muziekvereniging Na Lang Streven in Klaaswaal. Eerder dit jaar, op 8 januari om precies te zijn, ontving de heer Bervoets voor zijn (muzikale) inzet voor de samenleving een Koninklijke Onderscheiding.   

De bruid is veertig jaar hoofdzakelijk werkzaam geweest in de verkoop (groenten, brood, bloemen en modezaak in Klaaswaal). De hobby’s van het jubilerende bruidspaar zijn muziek voor hem en handwerken voor haar. Beiden houden ook van samen fietsen. Samen hebben zij ook tien jaar vrijwilligerswerk gedaan bij zorginstelling Laurens. Het echtpaar Bervoets heeft een zoon en schoondochter en drie petekinderen.