Resultaten tweede monitoring parkeerbeleid

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

(15-05) Sinds 1 juli 2016 geldt een nieuw parkeerbeleid in het centrum van Oud-Beijerland. Bij de vaststelling van dit parkeerbeleid is besloten dat op drie momenten een monitoring van het beleid plaatsvindt: drie maanden, zes maanden en twaalf maanden na invoering van het beleid. De tweede monitoring is inmiddels achter de rug. De resultaten kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Tweede monitoring

Tijdens de tweede monitoring is gekeken naar alle – via verschillende kanalen binnengekomen – klachten en opmerkingen met betrekking tot parkeren in het centrum (in oktober, november, december en januari). Ook heeft de stichting Centrummanagement naar de mening van ondernemers gevraagd. De uitgebreide resultaten kunt u onderaan deze pagina downloaden. Het verslag van de eerste monitoring (juli, augustus, september) kunt u terugvinden op de projectpagina parkeren.

Drie momenten

Er vindt op drie verschillende momenten een monitoring plaats, omdat bij veranderingen in de verkeerssituatie sprake is van een gewenningsperiode. Men is vaak gewend aan een bepaalde route, favoriete plek of bepaalde regels en het duurt even voordat iedereen zijn/haar weg hierin gevonden heeft. Problemen waar men in het begin tegenaan loopt, kunnen over een tijdje niet meer van toepassing zijn.

Derde monitoring: melding doen

De derde en laatste monitoring vindt plaats na de zomer van 2017. De monitoring geeft alleen een compleet en duidelijk beeld als u ook daadwerkelijk melding doet van parkeerproblemen, klachten en opmerkingen U kunt dit doorgeven via het online meldingsformulier.

Reacties (3)

Door ali dentinger, 15 05 2017 om 20:27
Als er gekeken wordt naar centrum-zuid kan ook een meegekeken worden naar plaatsen waar NIET geparkeerd mag worden straathoeken Emmastraat/Prinses Beatrixstraat/Julianastraat. Doordat er geen plaats IN de straat is wordt vaak op die straathoeken geparkeerd, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan grotere auto's, busjes etc. niet de hoek om kunnen komen. Ik denk dat niet alleen gekeken moet worden naar de BEZOEKERS van Oud-Beijerland, maar ook naar de veiligheid van de BEWONERS van bovengenoemde straten.
Door Chris, 28 06 2017 om 19:55
Rond 23 januari 2017 heb ik een melding gedaan bij de gemeente m.b.t. foutparkeren.
Het foutparkeren in Prinses Beatrixstraat, Prins Bernardstraat, Emmastraat en met enige regelmaat in de Prins Hendrikstraat, is een terugkerend verschijnsel.

Parkeren buiten de parkeervakken, in bochten en op de uitwijkplaats van de toch al krappe straten is een dagelijks gebeuren.
Tegenliggers kunnen soms geen kant heen.
Met calamiteiten, wat dan.
Volgens dhr. Elzenaar zou er gehandhaafd worden maar tot nu toe is hier weinig van te merken.
Door Chris, 03 07 2017 om 21:15
Vandaag en mail ontvangen als reactie op bovenstaande. Citaat In het kader van de evaluatie Parkeren Centrum komt er een kenteken-onderzoek gericht op het parkeren van personeel uit het centrum in uw wijk.

Het gaat niet over parkeren personeel, deze staan s avonds, s nachts en zondags niet in de bochten van de straten en in uitwijkvakken
Het zijn de bewoners die daar staan en geen personeel.

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Resultaten tweede monitoring parkeerbeleid
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden