Onderhoudswerkzaamheden toren

Dit item is verlopen op 03-11-2017.

(24-08) U hebt ze vast al zien staan: de hekken en steigers rond de kerktoren van de Hervormde dorpskerk. Dit heeft alles te maken met onderhoudswerkzaamheden die de komende maanden plaatsvinden aan deze hoge ‘blikvanger’. 

Toren

In 1604 schonk Sabina van Beieren, dochter van de stichter van het dorp, Graaf Lamoraal van Egmond, de toren. Twee keer werd de toren door de bliksem getroffen, de eerste keer in 1750 – de toren is toen herbouwd en vanaf die tijd eigendom van de gemeente – de tweede keer in 1939. De toren is dus geen eigendom van de kerkelijke, maar van de burgerlijke gemeente. Vandaar dat gemeente Oud-Beijerland opdracht heeft gegeven aan aannemer Jurriëns uit Delft voor het plegen van onderhoudswerkzaamheden.

Onderhoud

Het onderhoudsprogramma vermeldt onder meer schilderen en het vervangen van voegwerk. Ook het uurwerk wordt onder handen genomen. De consequentie hiervan is dat de klok de komende periode niet helemaal ‘bij de tijd’ is. Om het gehoor van de werknemers te sparen, zwijgt de klok op werkdagen. Mocht u zich dus afvragen waarom de klok niet slaat, dan is dit de reden.

Planning

In de afgelopen week is de steiger opgebouwd, de onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in de periode begin september tot medio november 2017. Doordat alle activiteiten en werkzaamheden plaatsvinden op eigen terrein, is de overlast beperkt. Wel is er de eerste drie weken enige geluidsoverlast te verwachten voor de directe omgeving.  

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Onderhoudswerkzaamheden toren
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden