Masterplan centrum ter inzage

(12-10) Hoe zorgen wij ervoor dat het centrum van Oud-Beijerland vitaal blijft? Hierover dachten de gemeente, stichting Centrummanagement, ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners samen na tijdens diverse bijeenkomsten. Het antwoord op deze vraag werkten drie bureaus (BRO, West-8 en History Store) uit - met behulp van de input van de deelnemers - in de conceptversie van de centrumvisie, die sinds 7 oktober ter inzage ligt. Wij nodigen u uit om mee te lezen en mee te denken. Onderaan deze pagina kunt u de centrumvisie downloaden.

Ambitie

Het centrum van Oud-Beijerland wil koploper zijn in de regio. Een ontmoetingsplaats in een aantrekkelijk decor (historisch, water, groen) die voor elke Oud-Beijerlander een compleet, divers aanbod huisvest. Een plaats waar je vanuit de regio en toeristisch oogpunt niet omheen kunt. Een aantrekkelijk en compact gebied om te verblijven, winkelen, werken en wonen.

Schets van DNA-profiel

Het onderzoek naar het DNA-profiel door History Store laat zien dat Oud-Beijerland altijd koploper is geweest als het gaat om handelen  in de Hoeksche Waard. Wees trots en omarm deze handelsgeest en neem initiatief. Breng meer kleur in het centrum door meer groen terug te brengen. Denk hierbij aan appel- en kersenbomen, die stonden er vroeger namelijk ook. Breng cultuur in het centrum door het toevoegen van kunst in de buitenruimte, een theater of bioscoop en  betrek de haven weer meer bij het centrum.

Belangrijke conclusies uit het onderzoek van BRO zijn: zorg een kleiner, compacter kernwinkelgebied, meer groen, actieve aanpak van de leegstand, versterken samenwerking ondernemers en het aantrekkelijker maken van de entrees naar het centrum. West-8 heeft nauwkeurig gekeken naar een betere inrichting van de buitenruimte van het Vierwiekenplein. Hoe zou anders en beter kunnen? Meer groen en wonen zijn de ingrediĆ«nten. De adviezen van West-8 zijn ook terug te vinden in de centrumvisie.  

Sinds 7 oktober liggen de bouwstenen voor het masterplan centrum zes weken ter inzage. U kunt uw zienswijze tijdens deze inzageperiode sturen naar info@oud-beijerland.nl of schriftelijk indienen. In december neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de plannen.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a q e l u t u l u l e g a w e
Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 11 staan. (verplicht)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Masterplan centrum ter inzage
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden