Leerlingen presenteren over duurzaamheid

Dit item is verlopen op 31-07-2017.
Wethouder van der Werff tijdens de bijeenkomst duurzaamheid met twee leerlingen.

(16-05) Woensdagavond 10 mei gaven leerlingen van de 5de klassen vwo van CSG Willem van Oranje uit Oud-Beijerland presentaties over duurzaamheid. De leerlingen hadden erg hun best gedaan en vele oplossingen bedacht voor bedrijven, gemeenten en het regionale afvalbedrijf (RAD). Zes groepen hadden elk een ander thema opgepakt. Zo was er het idee om een app te maken, die ziet welk afval waar ingeleverd moet worden. Ook was er een plan om het speelveldje aan de Wolweversweg in Zoomwijck beter in te richten, zodat de sociale cohesie bevorderd wordt.

De school zelf kreeg een uitgebreid advies over isolatie van het dak. Het groepje van ‘The Green Future’ kwam met het idee om bedrijven gratis reclameruimte te geven als ze duurzame maatregelen nemen om energie te besparen. Het team van ‘Tijd voor Duurzaam’ legde het verschil uit tussen de TGT-datum (Te Gebruiken Tot ) en de THT-datum (Ten minste Houdbaar Tot). Meer bekendheid over deze codes kan voedselverspilling voorkomen. Restaurant Het Wapen van Nieuw-Beijerland kreeg adviezen voor de inrichting en duurzame stoelverwarming van zijn terras.

Adviesrapporten

Na de presentaties overhandigden de leerlingen hun adviesrapporten aan de opdrachtgevers. De opdrachtgevers waren blij met de adviezen, maar vooral ook blij met het feit dat deze jongeren over duurzaamheid hadden nagedacht. De leerlingen zelf vonden het een leuke manier van leren om met echte opdrachtgevers en experts aan de slag te gaan. Ze vonden het ook nuttig en leerzaam om zich te verdiepen in duurzaamheid. Het project was onderdeel van het vak Algemene Natuurwetenschappen (ANW) en de klassen hebben 9 weken aan de duurzaamheidsvragen gewerkt. Nog twee vwo-5-klassen van het Hoeksch Lyceum zijn momenteel aan de slag met de opdrachten.

Dit ‘Scholen voor Duurzaamheid’-project is een initiatief van de Stichting Milieu Dichterbij uit Barendrecht en wordt ondersteund door de SOHW, gemeente Oud-Beijerland, OZHZ, RAD, technisch installatiebureau Van Rennes, Nedato, RoosRos Architecten, Het Wapen van Nieuw-Beijerland, coöperatie Hoeksche Waard Duurzaam en de scholen zelf.

Dit is een bericht van Stichting Mileu Dichtbij.

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Leerlingen presenteren over duurzaamheid
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden