Kent u iemand die een lintje verdient?

Dit item is verlopen op 03-08-2017.

(06-06) Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich in voor vele goede doelen, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid en het liefst zo onopvallend mogelijk. Dat betekent niet dat hun inspanningen onopgemerkt blijven. Elk jaar worden velen van hen door verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties voorgedragen voor een onderscheiding. Of iemand daadwerkelijk voor een lintje in aanmerking komt, is afhankelijk van de verdienste of prestatie die is geleverd. 

Hoe kunt u iemand voordragen

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Dan kunt u een verzoek indienen bij de burgemeester in de woonplaats van de persoon die u wilt voordragen. Het aanvraagformulier kunt u downloaden via www.lintjes.nl.

Een onderscheiding kan alleen worden aangevraagd door iemand anders dan de betrokkene zelf. 

Verzoek vóór 1 juli 2017 indienen

Verzoeken voor het aanvragen van een lintje voor de Algemene Gelegenheid 2018, ook wel Lintjesregen genoemd, moeten vóór 1 juli 2017 zijn ingediend. Een aanvraag voor een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een jubileum, moet uiterlijk vijf maanden van tevoren worden ingediend.

Voor u de aanvraag indient is het verstandig om contact op te nemen met Vanja Buitendijk (collegesecretariaat), telefoon 088 - 647 15 06. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Hiermee voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen. 

Algemene informatie vindt u ook op de website van Kanselarij der Nederlandse Orden www.lintjes.nl. Op deze site kunt u ook zelf het aanvraagformulier downloaden.

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Kent u iemand die een lintje verdient?
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden