Indiëherdenking en Veteranendag 2017

Dit item is verlopen op 01-07-2017.

(15-06) Herinneren, gedenken en herdenken… dát staat centraal tijdens de jaarlijkse Indiëherdenking en Veteranendag op vrijdag 23 juni 2017 in Oud-Beijerland. Te midden van alle rumoer – ver weg en dichtbij – zijn we een moment stil bij het Indiëmonument. Stil vol herinnering, stil om te herdenken, stil uit diep respect!

Indiëherdenking

Evenals in voorgaande jaren herdenken we, met het noemen van de namen van de acht omgekomen Oud-Beijerlanders, de Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw-Guinea hun leven gaven. Het Indiëmonument aan de Mariniersweg vormt het decor voor de herdenkingsceremonie.   

De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door de Saint Andrews Pipe Band uit Rotterdam met medewerking van de heer Rob van de Berg van muziekvereniging De Bazuin. Verder zijn ook leerkrachten en leerlingen van groep 8 van de Willibrordusschool (deze school heeft het Indiëmonument geadopteerd) aanwezig.

Het volledige programma van de Indiëherdenking, die om 13.30 uur begint, vindt u onderaan deze pagina.

Veteranendag

De herdenkingsplechtigheid gaat vervolgens naadloos over in de Veteranendag in het gemeentehuis. Er is dan ruimschoots gelegenheid voor de leden van het lokale Veteranencomité, de veteranen en nabestaanden om op informele wijze met elkaar te spreken en herinneringen op te halen. Daarnaast heeft het programma, met dank aan het Veteranencomité Oud-Beijerland, nog een bijzondere muzikale verrassing in petto.

In tegenstelling tot de Indiëherdenking, die voor iedere belangstellende vrij toegankelijk is, is de Veteranendag speciaal bedoeld voor Oud-Beijerlandse (voormalige) militairen. Zij hebben hiervoor een schriftelijke uitnodiging ontvangen.

Te downloaden:

Reacties (2)

Door H.P.van Kasteel, 26 06 2017 om 19:53
graag de foto's tonen
Door D.Hoogsteder Jr., 29 06 2017 om 07:43
Inderdaad de gemaakte foto's zouden best wel ergens gepubliceerd kunnen worden. Een collage is dan aan te raden.

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Indiëherdenking en Veteranendag 2017
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden