Denk mee over een toekomstbestendig centrum!

Dit item is verlopen op 30-06-2017.

(13-04) Benieuwd hoe het levendige centrum van Oud-Beijerland eruit kan zien in 2025? Hoe vitaal is het centrum van Oud-Beijerland?  Welke kansen en opgaven liggen er voor de toekomst? Deze vragen staan centraal in het onderzoek van gemeente Oud-Beijerland naar het functioneren van het centrum.

Verkenning Masterplan Centrum

Het onderzoek start in april en wordt naar verwachting eind mei afgerond. Specifieke informatie over de onderdelen van het onderzoek is te vinden op de projectwebsite. Met de uitkomsten gaat de gemeente aan de slag om acties te formuleren. Hoe gaan we om met leegstand? Hoe zorgen wij ervoor dat het in Oud-Beijerland goed wonen en winkelen is met prima voorzieningen voor jong en oud? Dit leggen wij vast in een Masterplan Centrum Oud-Beijerland 2025.

Betrokkenheid ondernemers

Voor een goed beeld van de vitaliteit van het centrum is de inbreng van de ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners belangrijk. Zij kunnen actief deelnemen door het invullen van vragenlijsten, het deelnemen aan verdiepende interviews en workshops. Op donderdag 20 april en op donderdag 18 mei organiseert de gemeente een tweetal workshop voor ondernemers.

Programma 20 april

Het programma voor de bijeenkomst van 20 april ziet er globaal als volgt uit:

18.30 uur   Inloop
19.00 uur   Opening
19.05 uur   Herontwikkeling Vierwiekenplein
19.20 uur   DNA Oud-Beijerland
19.35 uur   Schets Centrum Oud-Beijerland
19.50 uur   Sessies werkgroepen*
21.10 uur   Terugkoppeling werkgroepen

21.25 uur   Afronding
21.30 uur   Einde

* Werkgroep Het DNA van het centrum van Oud-Beijerland

Het DNA van het centrum van Oud-Beijerland onderscheidt het centrum van andere centra, zorgt voor herkenbaarheid en aantrekkingskracht. Een centrum is aantrekkelijker als het een herkenbaar karakter heeft. Het DNA-profiel bevat het oorspronkelijke karakter van het centrum en vormt de basis voor het aantrekken van (nieuwe) inwoners, ondernemers, bezoekers en winkelend publiek van binnen en buiten de gemeente.

Tijdens deze interactieve sessie gaan we samen op zoek naar de ingrediënten van het oorspronkelijke karakter als  onderlegger voor verdere ontwikkelingen in het centrum van Oud-Beijerland.

Werkgroep Actieplan Centrum Oud-Beijerland

Het centrum van Oud-Beijerland heeft een belangrijke functie binnen de Hoeksche Waard. Het karakteristieke centrum van Oud-Beijerland telt zo’n circa 130 detailhandelszaken en circa 30 horecazaken. Het centrum kampt, net als veel andere winkelgebieden in Nederland, met problemen zoals leegstand. Om de positie en uitstraling van het centrum van Oud-Beijerland te versterken en de economische positie van het gebied te verbeteren, wordt de komende maanden gewerkt aan een visie en actieplan voor het centrum van Oud-Beijerland. De input van de betrokkenen in het centrum is daarbij van belang. Tijdens de werksessie worden ondernemers, vastgoedeigenaren, bewoners en overige partijen gevraagd mee te denken over de kansen en mogelijkheden in het centrum van Oud-Beijerland.

Aanmelden

De bijeenkomsten van 20 april en 18 mei zijn van 19.00 tot 21.30 uur en worden gehouden in het gemeentehuis. U bent van harte welkom! Aanmelden voor de eerste bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar Karen de Groot, via k.degroot@oud-beijerland.nl.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Jan Paul Manni van afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 088 – 647 16 03 en per mail via j.manni@oud-beijerland.nl.

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Denk mee over een toekomstbestendig centrum!
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden