Collectieve groepsaankoop woningisolatie

Dit item is verlopen op 14-04-2017.

(14-02) Heeft u plannen om uw woning te isoleren? U kunt nog tot eind februari meedoen met de collectieve groepsaankoop voor woningisolatie voor alle woningeigenaren in de Hoeksche Waard. Schrijf u vóór 28 februari in via de gele button op www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard.

Door deelname aan de collectieve groepsaankoop kunnen woningeigenaren eenvoudig en voordelig hun woning verduurzamen door bijvoorbeeld de vloer en/of spouwmuur te isoleren. De actie wordt door het Regionaal Energieloket georganiseerd in samenwerking met de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard, vertegenwoordigd in het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW), en HoekscheWaardDuurzaam (HWD).

Over woningisolatie

Er zijn verschillende manieren om de woning te isoleren. Door de warmte binnenshuis te houden hoeft de ketel aanzienlijk minder hard te stoken. Dat levert een aanzienlijke verlaging op de stookkosten. Zo levert het isoleren van de spouwmuur bij een gemiddelde tussenwoning jaarlijks een besparing op van ruim €200. De investering hiervoor bedraagt gemiddeld ongeveer €800. Hiermee verdient deze investering zich in ongeveer 4 jaar terug, verlaagt u blijvend uw energierekening en heeft u jarenlang plezier van het verhoogde wooncomfort.

Vrijblijvend meedoen

Huiseigenaren kunnen zich nog tot en met 28 februari 2017 vrijblijvend inschrijven om mee te doen via www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard. Na de inschrijving ontvangt de woningeigenaar een informatiepakket en een uitnodiging om een afspraak in te plannen met het isolatiebedrijf. Pas nadat het isolatiebedrijf is langs geweest en een persoonlijke offerte heeft uitgebracht, beslist de huiseigenaar of hij definitief mee doet met de actie. Tot nu toe hebben meer dan 200 woningeigenaars zich ingeschreven.    

Extra voordeel met nieuwe isolatie subsidie

Via de groepsaankoop kunt u  een scherpe prijs voor de vloer- en spouwmuurisolatie  verwachten. Daarnaast heeft de overheid een nieuwe subsidieregeling gelanceerd voor woningisolatie. Hierdoor worden de kosten voor het isoleren van de woning nog lager. Gemiddeld ontvangt een woningeigenaar 20% subsidie voor het isoleren van de woning. Voorwaarde daarbij is dat er minimaal 2 isolatiemaatregelen worden getroffen (bijvoorbeeld vloer- en spouwmuurisolatie). Woningeigenaren die mee doen met de groepsaankoop kunnen ook van deze landelijke subsidie gebruik maken. Er is ook een mogelijkheid om het dak te laten isoleren of extra isolerend glas aan te schaffen.

Over het Regionaal Energieloket   

Het Regionaal Energieloket voor de Hoeksche Waard is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de 5 samenwerkende gemeenten. Het Regionaal Energieloket faciliteert woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen.

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Collectieve groepsaankoop woningisolatie
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden