Burgemeeste bezoekt diamanten echtpaar

Burgemeester Hermans met het diamanten echtpaar Witvliet

(04-09) Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Witvliet is het vandaag - maandag 4 september 2017 - een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is namelijk 60 jaar geleden dat de heer W.J. (Wim) Witvliet (82) en mevrouw L. (Laura) Witvliet-Molenaar (84) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 15 juni 1935 in Rotterdam-Zuid; daar stond ook de wieg van de bruid op 5 januari 1933. Reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om het diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.

Tafeltennis

De vonk sloeg in augustus 1953 over tijdens een ontmoeting bij de CJMV/tafeltennisvereniging Feyenoord; de liefde is sindsdien nooit meer overgegaan. De bruidegom was 22 en de bruid 24 toen zij trouwden. Het bruidspaar vestigde zich in hun geboortestad Rotterdam-Zuid. Om dichter bij hun kinderen te wonen (drie van vier woonden in de Hoeksche Waard) verhuisde het echtpaar in januari 1992 naar Oud-Beijerland.  

Werkzaamheden

Tot aan zijn vervroegde pensionering verdiende de bruidegom zijn dagelijks brood als hoofd administratie bij een middelgroot bedrijf met vestigingen in Nederland en het buitenland. Regelmatig verbleef hij – minimaal één keer per kwartaal en vaak meerdere dagen – voor zijn werk in het buitenland. De bruid werkte bij VNS, maar stopte in juli 1958 vanwege de komst van hun eerste kind. Sindsdien nam zij de zorg voor het gezin en het huishouden voor haar rekening.   

Kinderen

Het echtpaar Witvliet kreeg vier kinderen (drie dochters en een zoon) en daarnaast is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Hobby’s

Het bruidspaar is gelukkig nog gezond. Zij leven mee met en zijn geïnteresseerd in kinderen en (achter)kleinkinderen. Zij zijn lid van de PCOB en kerkelijk meelevend. Daarnaast wandelen en fietsen zij ook regelmatig. De hobby’s van meneer Witvliet zijn vissen, puzzelen, geschiedenis, genealogie en fietsen. Mevrouw Witvliet leest, borduurt, puzzelt en fietst graag. In hun ‘jonge jaren’ deelden zij hun gezamenlijke passie voor tafeltennis.    

Reacties (0)

Plaats een reactie

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i b i b u q e j i m e p o c i
Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 13 staan. (verplicht)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Burgemeeste bezoekt diamanten echtpaar
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden