Afvalsorteeranalyse door RAD

Dit item is verlopen op 31-05-2017.
Resultaten sorteerproef 2015-2016

(20-03) De RAD Hoeksche Waard zamelt het afval in voor de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. In opdracht van deze gemeenten voert de RAD weer een sorteeranalyse uit van verschillende soorten afval.

Het doel van de sorteerproef is om erachter te komen wat het effect van Goed Scheiden Loont op het afvalaanbod is en welke verbeteringen er nog mogelijk zijn.
Uit eerdere sorteerproeven bleek dat het restafval van de inwoners grotendeels bestond uit grondstoffen als GFT, papier, plastic, glas en textiel.

Ook dit jaar wordt weer een proef uitgevoerd in het PMD- en restafval. In de week van 20 t/m 24 maart zullen in diverse gemeenten monsters worden genomen van het PMD- en restafval. Het is dus mogelijk dat u voertuigen ziet rijden die enkele containers leegmaakt of zakken inzamelt en dan weer wegrijden.  De reguliere inzameling wordt daarna uitgevoerd.

Hoe gaat zo’n sorteerproef in zijn werk?

Door de gehele regio worden willekeurig 40 containers geleegd en 1 kuub PMD-zakken ingezameld. Vervolgens worden de ingezamelde afvalsoorten gesorteerd en geanalyseerd. De verwachting is dat we in mei de uitslag van de proef met u kunnen delen.

Dit is een bericht van de RAD.

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Afvalsorteeranalyse door RAD
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden