Afsluitingen Heinenoordtunnel juli

Dit item is verlopen op 08-08-2017.

(06-07) Rijkswaterstaat voert in de zomer van 2017 grote onderhoudswerkzaamheden uit in de Heinenoordtunnel (A29). De Heinenoordtunnel krijgt onder andere een nieuw camerasysteem en nieuwe voorzieningen om de camera’s op afstand vanuit de Verkeerscentrale in Rhoon te besturen.De nieuwe camerasystemen zorgen er voor dat het verkeer vlot en veilig door de tunnel kan blijven rijden. De Heinenoordtunnel wordt meerdere weekenden en nachten afgesloten voor het plaatsen van de nieuwe systemen. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vrijgesteld van tol, van een half uur voor tot een half uur na de afsluiting. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Weekendafsluitingen

Richting Barendrecht/Rotterdam:

  • vrijdag 7 juli 22:00 tot maandag 10 juli 05:00 uur

De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom:

  • vrijdag 21 juli 22:00 tot maandag 24 juli 05:00 uur

De toerit S20 Barendrecht is dan ook afgesloten.

Nachtelijke afsluitingen

Richting Barendrecht/Rotterdam:

  • dinsdag 11 juli tot zaterdag 15 juli van 01:00-05:00 uur

De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten.

De Heinenoordtunnel is overdag bereikbaar voor het verkeer en tijdens de maandagochtendspits. Ook zijn de brom- en fietstunnels beschikbaar tijdens de afsluiting.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserveweekenden zijn gepland van 4 tot 7 augustus richting Rotterdam/Barendrecht en van 11 tot 14 augustus richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom.

Bijzonderheden tijdens de afsluitingen

De hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de Heinenoordtunnel

De lijndiensten van Connexxion rijden wel, maar minder vaak. Raadpleeg voor actuele informatie de website van Connexxion of 9292.

De Kiltunnel in de N217 wordt vrijgesteld van tol, van een half uur voor tot een half uur na de afsluiting.

Werkzaamheden

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit. In diverse tunnels in Zuid- en Noord-Holland vervangt Rijkswaterstaat in 2017 en begin 2018 diverse tunnel technische installaties. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst veilig gebruik maken van de tunnels. In de weekendafsluitingen van de Heinenoordtunnel worden de benodigde installaties geplaatst. De nachtelijke afsluitingen zijn bedoeld voor het testen en gebruiksklaar maken van de nieuwe installaties.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat. Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Afsluitingen Heinenoordtunnel juli
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden