Afsluiting Gedempte Spui, Scheepmakershaven en Bierkade

(06-10) Naar aanleiding van de evaluatie van het shared space gebied (Scheepmakershaven en Bierkade) worden er binnenkort aanpassingen in het gebied gedaan. Zo worden twee voetgangersoversteekplaatsen gemaakt en worden de zichthoeken vanaf de wandelpromenade en naar de parkeerplaats verbeterd.

Tegelijkertijd wordt de bestrating van het Gedempte Spui vervangen door gebakken materialen, waardoor er een betere visuele aansluiting ontstaat op de Bierkade en het Vierwiekenplein.

Afsluiting

In verband met de werkzaamheden wordt de route langs de noordkant van het centrum in week 42 en 43 afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via borden.

Reacties (3)

Door V. van Vliet, 11 10 2017 om 18:25
Erg jammer dat de bussen ook als doorgaand verkeer worden aangemerkt. Dientengevolge wordt Zoomwijk in zijn geheel niet meer bereikbaar voor het OV waar heel veel mensen in Zoomwijk gebruik van maken. Het zou fijn zijn als daar ook eens een keer aan gedacht wordt voordat de boel gewoon domweg afgesloten wordt voor alle verkeer.
Door Gemeente Oud-Beijerland, 12 10 2017 om 13:33
Beste V. van Vliet,

Wij hebben overlegd met Connexxion over uw vraag. Zoomwijk kan gebruik maken van de sneldiensten 171 en 172. Deze rijden richting de Zinkweg. Zo kan daarna de overstap gemaakt worden naar het busstation en Kralingse Zoom. De andere lijnen 263 en 163 halen door de omleiding bij Scheepmakershaven/Bierkade het busstation niet op tijd. Daardoor komen te veel aansluitingen onder druk te staan.

De werkzaamheden aan Scheepmakershaven/Bierkade staan het niet toe om het gebied vrij te houden voor verkeer. De wegen moeten beschikbaar blijven voor de stratenmakers. Daarnaast weegt ook hun veiligheid mee in dit besluit.

Overigens vangt de tijdelijke, speciaal aangelegde halte aan de Beneden Oostdijk tussen de rotonde Sportlaan en Koninginneweg de vervallen haltes aan de Laurens Janszoon Costerstraat, Bierkade en Diepenhorstsingel op.
Door Carola, 12 10 2017 om 14:49
Goed dat dit hier terug te lezen is. wel een kleine tip. Een simpel googlemaps kaartje hier plaatsen met wat dan precies wel en niet bereikbaar is en wat de omleiding is. kleine moeite, groot plezier.

Plaats een reactie

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i r u z o h a c e x o w a p u
Voer de letters in die onder de cijfers 13 en 9 staan. (verplicht)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Afsluiting Gedempte Spui, Scheepmakershaven en Bierkade
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden