Aankomst etappe wielerevenement in Hoeksche Waard definitief van de baan

Dit item is verlopen op 10-10-2017.

(10-07) Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) en de organiserende stichting hebben besloten te stoppen met hun poging om de aankomst van een etappe van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour) binnen te halen. Na een aantal jaar in gesprek te zijn geweest met eventorganisatie Golazo en andere uitvoerende en ondersteunende partijen blijken de financiële risico’s te groot. De tour doet in 2018 dan ook definitief niet de Hoeksche Waard aan.

Nieuwe naam

De nieuwe naam voor de wielerkoers is de belangrijkste factor waardoor het lastig is om het evenement financieel sluitend te krijgen. BinckBank Tour is – zeker in Nederland - minder toonaangevend en dat heeft consequenties voor het nevenprogramma. Er kunnen namelijk minder activiteiten rondom het wielerevenement georganiseerd worden.

UCI World Tour

De Binckbank Tour, voorheen Eneco Tour, is een jaarlijkse wielerkoers voor profwielrenners. De tour vindt meestal plaats in de maand augustus en maakt deel uit van het UCI World Tour klassement, één van de belangrijkste wielercompetities van de wereld. De wedstrijd wordt verreden in Nederland en België. Golazo is de eventorganisatie die het evenement in Nederland en België verkoopt.

Dit is een bericht van Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard.

Reacties (0)

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Nieuws | Aankomst etappe wielerevenement in Hoeksche Waard definitief van de baan
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 - 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden