Bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard

Op 15 juli 2016 hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland besloten tot een herindeling van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard. Op deze pagina leest u over de ontwikkelingen rondom de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard. 

 • Informatieavond herindelingsontwerp Hoeksche Waard

  (06-10) Op donderdag 13 oktober wordt het herindelingsontwerp Hoeksche Waard tijdens een informatieavond voor belangstellenden toegelicht door gedeputeerde Rogier van der Sande.

 • Herindelingsontwerp Hoeksche Waard ter inzage

  (21-09) Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 20 september 2016 het herindelingsontwerp Hoeksche Waard vastgesteld. Dit is een uitwerking van het GS besluit om voor te stellen de 5 gemeenten op Hoeksche Waard samen te voegen tot één gemeente. Iedereen kan tot en met 21 november 2016 een zienswijze indienen op het herindelingsontwerp.

 • Planning Herindelingsontwerp Hoeksche Waard

  (20-09) Vandaag, dinsdag 20 september 2016, zullen GS het Herindelingsontwerp Hoeksche Waard vaststellen. Het herindelingswerp en de bijlagen zullen dezelfde dag of uiterlijk een dag later digitaal aan de colleges en raden worden aangeboden.

 • Commissie Bestuur en Middelen: meerderheid voor fusie Hoeksche Waard

  (14-09) De commissie Bestuur en Middelen sprak op 7 september onder meer over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard en Vijfheerenlanden. Hoewel voor de Hoeksche Waard binnenkort knopen doorgehakt gaan worden, is de herindeling van Vijfheerenlanden in een impasse gekomen.

 • Hoeksche Waard bespreekpunt in Statencommissie

  (26-08) De bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard is geagendeerd voor de vergadering van de Provinciale Statencommissie Bestuur en Middelen van 7 september 2016. Met behulp van deze link kunt u de agenda en stukken benaderen (Hoeksche Waard is agendapunt 5.d.).

 • Hoeksche Waard is één en ondeelbaar

  (15-07) Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben vandaag besloten tot een herindeling van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard.

 • Bestuurlijke toekomst: achtergrondinformatie

  (19-05) De raadsleden, wethouders en burgemeesters van de vijf gemeenten, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen,  praten al geruime tijd over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard. Het gaat daarbij met name over de vraag hoe besluiten die voor het hele eiland van belang zijn het beste kunnen worden genomen en uitgevoerd.

Gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Regionale samenwerking Hoeksche Waard | Bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard
Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186 / 088 647 19 00 Icoontje telefoonnummer
info@oud-beijerland.nlIcoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden